Oma is in Dubai - Reisverslag uit Dubai, Verenigde Arabische Emiraten van Familie Oldenziel - WaarBenJij.nu Oma is in Dubai - Reisverslag uit Dubai, Verenigde Arabische Emiraten van Familie Oldenziel - WaarBenJij.nu

Oma is in Dubai

Door: Tanja Oldenziel

Blijf op de hoogte en volg

10 Mei 2004 | Verenigde Arabische Emiraten, Dubai

Afgelopen week is mijn moeder gearriveerd in Dubai. Sindsdien spelen we voor toerist, zolang als de baby het toelaat. We zijn onder andere naar Hatta geweest. Dit is een woestijndorpje op 100km van Dubai. Gelukkig gaat er een snelweg naar toe, want off-the-road met een dikke buik is geen optie. Het dorpje zelf vormt een schril contrast met de metropool Dubai. Tijdens de rit hebben we duidelijk de verschillende aspecten van de woestijn kunnen zien. In de 100km veranderde de woestijn een paar maal van karakter; kleur, begroeing, en architectuur (duinen, rotspartijen of volledig vlak). De loslopende kamelen maakten het plaatje compleet. Een paar keer hebben we ook moeten stoppen voor overstekende kamelen.

Een toerist in Dubai is geen toerist zonder een aantal winkelcentra gezien te hebben. Mallhoppen is hier niet ongewoon. Wij hebben ons daar dan ook al herhaaldelijk schuldig aangemaakt. Even voor dit in die mall zijn, dan in de auto spingen en het volgende halen in de andere mall. Aangezien Dubai tientallen malls heeft, is het prima te doen. Zeker met het warme weer, is het meeste vertier binnen te vinden en wel in en om de malls. Zo zijn er uitgebreide play areas en speeltuinen in de malls voor kids en een verscheidenheid aan coffeeshops en restaurants.

Vanmorgen ben ik met mijn moeder het oude centrum ingeweest. Lars was onderhand aan het spelen op de creche. We hebben we textiel souk (markt) bezocht en het Dubai museum. De souk viel tegen, bovendien was het wel erg warm. Het museum was leuk en gaf een beeld van de historie en cultuur van Dubai.

Onderhand is er nog geen teken van de baby. Hij/zij mag zich wel bekend maken, want we zijn hier, net als jullie in Nederland, onderhand wel erg nieuwsgierig aan het worden.

• 19 Mei 2004 - 18:40

Mieke De Groot:

Van harte proficiat met de geboorte van Floor, wat een leuke naam trouwens. Fijn dat ze er is, stevig en gezond, ik wens jullie heel veel geluk met haar. Tanja geniet lekker van je kraamtijd, heel veel liefs en groetjes voor jullie allen. Mieke